film

Alle films

Three Thousand Years of Longing

George Miller

Met Tilda Swinton, Idris Elba
US – 108′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Alithea is een nuchtere, Britse onderzoekster van oude verhalen. Ze is naar eigen zeggen perfect tevreden met haar solitaire leven zonder ouders, kinderen of partner. Wanneer ze voor een congres in Istanbul is, koopt ze op een markt een antiek flesje als souvenir. Bij het oppoetsen van het flesje komt een magische Djinn te voorschijn die haar drie wensen toestaat. Alithea is terughoudend. Ze kent immers alle verhalen waarbij het uitkomen van wensen uiteindelijk slecht afloopt. Ze polst bij de Djinn over zijn eerdere ervaringen met de drie wensen doorheen de tijd.

Three Thousand Years of Longing is een episch fantasieverhaal van George Miller (Mad Max). Oscarwinnares Tilda Swinton (The French Dispatch, Memoria) en Idris Elba (The Avengers, Luther) vervullen de hoofdrollen in dit hedendaagse romantische sprookje.

Rechtzetting! Op vrijdag 11 november spelen we Three Years of Longing van George Miller. Onze flyer vermeldt die dag foutief de film Avec Amour et Acharnement. Deze spelen we op dinsdag 8 november.!

In de pers

‘Three Thousand Years of Longing’: een ouderwets sprookje over liefde, hunkering en vrijheid.
★★★ – De Morgen

Met ‘Three Thousand Years of Longing’ expliciteert Miller waarom hij films maakt, en waarom wij naar films kijken: omdat verhalen meer zijn dan metaforen, maar net als water, stof en lucht deel uitmaken van wie we zijn.
★★★ – De Standaard

Het is een avontuur met hart en hersens dat vooral op dialogen drijft, hotelkamers opentrekt tot fantastische landschappen en ondertussen filosofische vragen triggert over liefde, lijden en fantasie. Warrig, campy en frustrerend, maar ook warmhartig, ambitieus en fascinerend.
★★★ – Knack Focus

11.11.2022, 20:00