FoodForest @ Utopia

Louis De Jaeger

BE – 2022 – 63′
Nederlands gesproken
Utopia, zaal ‘de Geuzen’
De film start om 16u45, gevolgd door een nagesprek

In samenwerking met Utopia en Wally organiseert NW Aalst de vertoning van de film FoodForest. In deze documentaire schetst landschapsarchitect Louis De Jaeger hoe voedselbossen de aarde redden van verstikkingsdood, gemeenschappen reanimeren, landbouw duurzaam maken, de opwarming van de aarde omkeren en toch een overvloed aan eten produceren. 

Deze film is een ontdekkingstocht langs de geheime tuinen van voedselbospioniers. Louis’ boeiende reis leidt langs pioniers en voorbeelden, van stadsjungles tot helende projecten in psychiatrische instellingen.  Want de natuur blijkt de beste heelmeester voor sociale, psychologische en ecologische littekens die mensen veroorzaken. Als we de veerkracht van de natuur een kans geven, kunnen we samen een nieuw Eden creëren. Sterker zelfs: er zijn al stukjes van dit nieuwe paradijs zichtbaar. 

Nabespreking met Trees De Bruyne, Bart Backaert en Sieglinde Heymans. Zij zullen het hebben over Smuljungle, het voedselbosproject in Aalst. De lekkerste plek van Aalst naar het schijnt: “Je moet het zien als een soort lasagne van 7 lagen struiken, planten en bomen die een zegen zijn voor de biodiversiteit.” 

Let op: de vertoning gaat door in Utopia, zaal ‘de Geuzen’.

 

 

29.06.2024, 16:45

tickets