kunstenaar

Alle Kunstenaars

Carlotta Bailly-Borg

De artistieke praktijk van Carlotta Bailly-Borg omvat diverse media, zonder een specifieke hiërarchie, variërend van tekenen tot schilderen op canvas, keramiek, fresco’s en glas. Ze vermengt en beïnvloedt verschillende referenties om tot een nieuwe fictionele ruimte te komen. De antropomorfe figuren die ze afbeeldt, bewonen verschillende scènes en proberen zich tot elkaar te verhouden. Deze eigenaardige personages belichamen een energie die grenst aan hyperactiviteit en halen inspiratie uit een visuele cultuur verrijkt door de combinatie van bronnen zoals Griekse en Hindoe-mythologie, middeleeuwse manuscripten, Japanse erotische voorstellingen, enzovoort. Bailly-Borg eigent zich deze bronnen toe door de chronologie van kunstgeschiedenis te manipuleren. Wat deze diverse invloeden verbindt, is hun directheid, de effectiviteit van lijn en curve, hun tijdloosheid en de verkenning van fysieke liefde.

Carlotta Bailly-Borg, geboren in Frankrijk in 1984, woont en werkt momenteel in Brussel. Ze behaalde haar diploma aan de École Nationale Supérieure d’Arts de Paris-Cergy in 2010 en verbleef in het Pavillon du Palais de Tokyo tussen 2012 en 2013.

Ze is genomineerd voor de 22e Prix de la Fondation Pernod Ricard in 2021 en heeft geëxposeerd op verschillende locaties, waaronder Galerie Praz Delavallade in Parijs, Ballon Rouge Collective in Brussel, Vitrine Gallery in Bazel (2022), Fondation Van Gogh in Arles, Friche la Belle de Mai en La Traverse in Marseille (2021), Goldsmiths CCA in Londen, Efremidis Gallery in Berlijn, Palais de Tokyo in Parijs (2020), Bosse&Baum in Londen, Island in Brussel, Fondation Ricard in Parijs (2019), Galerie Sultana in Parijs, Baltic Triennial, South London Gallery en Tallinn (2018), DOC in Parijs, Studio Amaro in Napels, Attic in Brussel, CNEAI in Chatou (2018), Karma International in Los Angeles (2016), Espace II van Galerie Nathalie Obadia in Parijs, Onomatopée in Eindhoven (2015).

Voor meer informatie kun je de website bezoeken: Carlotta Bailly-Borg (carlottabaillyborg.com)

tentoonstelling

22.03-26.05.2024

Ritual in transfigured time

Carlotta Bailly-Borg, Gaëlle Choisne, Maya Deren, Darius Dolatyari-Dolatdoust, Onyeka Igwe, (LA)HORDE, Ula Sickle, Bárbara Wagner & Benjamin de Burca