kunstenaar

Alle Kunstenaars

Jozef Wouters

Jozef Wouters (°1986, B) is sinds 2007 actief als scenograaf en beeldend kunstenaar in de Vlaamse en Brusselse podiumkunsten. In 2010 studeerde hij af aan a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies) in Brussel, waar hij zich specialiseerde in scenografie. Sindsdien werkte hij samen met onder andere Meg Stuart/Damaged Goods, Thomas Bellinck, Benny Claessens, Michiel Vandevelde, Scheld’apen/Het Bos…

Zijn eigen werk verhoudt zich vaak tot een specifieke locatie, zoals All problems can never be solved (2012) in Cité Modèle in Laken of het Zoological Institute for Recently Exctinct Species (2013) in het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen. Op Kunstenfestivaldesarts 2016 palmde hij met zijn voorstelling INFINI 1-15 de grote zaal van de Brusselse KVS in. Samen met Meg Stuart/Damaged Goods en dramaturg Jeroen Peeters werkte hij in 2017 aan de locatieprojecten Atelier III en Projecting [Space[. In 2018/19 werkt Wouters samen met Open Kunstenhuis Globe Aroma aan het project Passage, dat in première gaat tijdens Performatik 19 (Kaaitheater).

Vaak vertrekt Jozef Wouters vanuit een al dan niet vooropgesteld vraagstuk, dat gaandeweg vorm krijgt binnen- en buiten de grenzen van het maken. Strategische ruimtes gaan daarbij in dialoog met sociale processen en verbeeldingskracht; soms functioneel, soms geëngageerd of absurd, maar altijd met een focus op die zaken die hem als kunstenaar en als mens bezig houden.

Jozef Wouters is autonoom kunstenaar in residence bij Damaged Goods, het Brusselse gezelschap van choreografe Meg Stuart. Hij werkt er aan verschillende projecten, met als uitvalsbasis zijn Decoratelier in Brussel.

The Absent Artist (deel II)

Tentoonstelling, filmscreening, gesprek

Underneath Which Rivers Flow

Globe Aroma & Decoratelier Jozef Wouters