kunstenaar

Alle Kunstenaars

Laila Melchior

Laila Melchior portrait

Laila Melchior is een onafhankelijk curator. Ze is onderzoeker op het gebied van hedendaagse kunst, esthetiek en het audiovisuele. Ze behaalde een master in Communicatie en Cultuur aan de Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ) en een postdoctorale graad in Curatoriële Studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK & Conservatorium). Ze werkt aan projecten die verband houden met kunst, film en theorie, en is altijd op zoek naar een Global South-perspectief in haar projecten. Voorheen was ze assistent-professor aan de bacheloropleiding Cinema en Digitale Media aan het Instituto de Educação Superior de Brasília (IESB) en heeft ze academische werken gepubliceerd en gepresenteerd in verschillende instellingen. Vanuit Brussel ontwikkelde en coördineerde ze de eerste editie van het Young Curators Program voor het Belgisch paviljoen op de 58ste Biënnale van Venetië en werkt ze momenteel aan de tweede iteratie van het project.

Enkele van de tentoonstellingen en openbare programma’s die ze cureerde zijn: Superfícies Sensíveis (Caixa Cultural – Rio de Janeiro, BR), Ghost Library (Casa do Brasil – Brussel, BE), Aventuras do Pensamento (Caixa Cultural – Rio de Janeiro, BR), en Time, Times. Half a Time (Brussel, BE).

tentoonstelling

04.05-09.06.2007

Cabinet Reclus / Potential Estate

Simona Denicolai & Ivo Provoost / David Evrard / Ronny Heiremans & Katleen Vermeir / Pierre Huyghebaert / Adam Leech / Vincent Meessen