kunstenaar

Alle Kunstenaars

Tom Hallet

Tom Hallet (°1990, Leuven), woont en werkt al tien jaar in Brussel. Hallet studeerde af met een masterdiploma in Beeldende Kunsten aan Luca_School of Arts (2014). Na zijn afstuderen werd hij geselecteerd voor Currents, Marres Maastricht (2015) en de Prijs van de Vrienden v/h SMAK (2016). Hallet is de oprichter van SOIL Collective (2016-2020), een curatoriaal platform. Het collectief heeft 10 tentoonstellingen samengesteld, waaronder de eerste solotentoonstelling van Tom Hallet getiteld Sincerely Yours 2019). Hij nam deel aan zijn eerste galerietentoonstelling bij STEMS Gallery (2020), Brussel, en werd geselecteerd voor een residentie bij Morpho (voorheen AAIR), Antwerpen (2020-2021). 

Na deelname aan Generation Brussels (2020), tijdens Brussels Gallery Weekend, presenteerde Hallet zijn werk in een groepstentoonstelling bij Morpho en nam deel aan “Regenerate, een groepstentoonstelling bij Wiels (2021), Brussel. Twee tekeningen werden aangekocht door de Vlaamse overheid voor de M-Leuven collectie. Hij voltooide een residentie bij M-Leuven (2022), wat resulteerde in een solopresentatie. 

Hallet presenteerde onlangs bij Plus.One Gallery & Sofie van de Velde Gallery, op de Wunderwall, en had een solotentoonstelling in augustus 2023 bij M HKA, INBOX, genaamd The Boar and the Shepherd. In november 2023 had Tom Hallet een solotentoonstelling bij Pizza Gallery, genaamd The Boar and the Shepherd. In december 2023 nam Tom Hallet deel aan de openings tentoonstelling Radical Shapeshifter van Kunsthal Mechelen. 

In februari toonde hij nieuw werk in een groepstentoonstelling genaamd “L’amitié; Ce Tremble”, bij CRAC Alsace. Op 27 maart zal Hallet een lezing geven georganiseerd door NICC, bij M HKA, Antwerpen. Op 27 april zal Hallet nieuw werk tonen in een groepstentoonstelling met dezelfde titel, in Le Credac, Ivry-Sur-Seine. In september zal Hallet deel uitmaken van een duo-tentoonstelling bij Netwerk Aalst, samen met Antonia Brown.