residentie

CAR-PET

Wat betekent gastvrijheid? Deze vraag staat centraal tijdens de residentie van Katinka de Jonge, die voortbouwt op de tradities van het werken met textiel.

Wat is gastvrijheid? In het project CAR – PET staat deze vraag centraal. De residentie bestaat uit een reeks van 10 workshops met mensen bij vierdewereldgroep Aalst. Babbelonië Lede. Refu Interim Aalst & Vredeshuis Aalst. En met dank aan de dames van de breiclub voor de afwerking van het tapijt.

Voortbordurend op de reeds aanwezige tradities van werken met textiel, die verweven zijn in de historie van het gebouw waarin NW zich bevindt, maar die ook terugkomen in verschillende groepen die momenteel gebruik maken van de ruimtes van NW, wordt er een ruimte ingericht voor het vormgeven en produceren van een tapijt. Dit tapijt wordt gezien als drager van ontmoeting en verbinder van verhalen, zowel tijdens het creatieproces als daarna. Iedereen die meedoet aan het maken van het tapijt, kan een stuk vormgeven op hun eigen manier, en daar een persoonlijk verhaal mee illustreren, of iets verbeelden wat een bijzondere betekenis heeft voor die persoon.   

Als het tapijt klaar is en wordt neergelegd in NW, ontstaat er ruimte met eigen regels. Het is een zone voor ontmoeting, waarin de geijkte rollen van gast en host worden bevraagd en kunnen verschuiven. Wie is er te gast bij wie? De vaste rollen van kunstenaar versus deelnemer, instituut versus publiek, Belg versus niet-Belg worden door elkaar geschud. In deze ruimte kan iedereen zowel host zijn als ‘te gast’ zijn, en samen tasten we de grenzen van gastvrijheid af en het delen we de tapijtruimte. Azaam Masoumzadeh verwerkt dit in een publicatie in de vorm van een ‘gebruiksaanwijzing’ voor het tapijt. 

De feestelijke inhuldiging van CAR-PET vond plaats op zondag 24 maart in Lokaal Dendy. CAR-PET is een project van Katinka de Jonge i.sm. Elien Ronse, Maaike Van den Abbeele, Adriana Barcenas & Azam Masoumzadeh.   

 

Deze mensen werkten allemaal mee:

via Babbelonië:

Younes Omar,

Ali Chikho,

Chris Annaert,

Hilda Wuyts,

Olena Shyriaieva,

Valentina Dvozianenko,

Amina Alabsi,

Lieve Schoot,

Grazia Merlo,

Karolina Bavykina,

Ebtissam Alaref,

Leon Bakhash,

Kinda Katat,

Jo Maebe,

Gaffar Onur Gürbüz,

Mohammed Sabir Safi,

Veerle Merckx.

Esra Tezel,

Stephanie Loewenthal,

Mohammed Sabir Safi,

Nahida Safi,

Anais Urbina, 

Mayrla Eunice Da Silva Diniz,

Olena Shyriaieva

Ginny Jongen

Via Refu Interim:

Özlem Ünal

Mohammed Khorsheed Haji

Ayhan Karabulut

Elif Tirabzonlu

Fedaa Al Saleh

Ebtissam Alaref

Khaled Zaino

Amina Al Absi

Fahmi Sleman

Nimatalai Falana

Chymene Flore Jile

Ali Tepe

Khalil Haj

Elena Rodina

Jeanine Nsona Makay

Ranwa Hito

Lena Sissokho

Hynor Gjïka

Merve Tepe

Jeanine Nsona Makay

Elida Licollari

en Stina Piron

Via het Vredeshuis:

Linda Demeulenaere 

Stefaan Van den Abbeele

Via de vierde wereld:

Sylvia Cassiman

Christin Mathieu

Aleide Reynders

Linda Vercauteren

Sonja Van Stichel

Sonja Van de Vijver

Machteld Van den Broeck

Huguette Byl

Annie Colpaert

Tony Pauwels

Tamara Hauwelaert

David Devroey

Cinthia Van der Biest

Jarno De Coster