tentoonstelling

Alle Programma

ALIAS

Een expositie in Aalst

201910_alias054_tomcallemin

ALIAS toont werk van 10 internationaal gerenommeerde kunstenaars op verschillende plaatsen in de stad Aalst. Elke kunstenaar brengt, in zijn of haar unieke beeldtaal, een eigen verhaal. Sommige werken gaan in dialoog met verborgen geschiedenissen of dominante betogen, andere introduceren fantasieën.

ALIAS reflecteert over de complexiteit van sociale organisatie, relaties en burgerschap. Wat moeten we begrijpen onder het schrijven van geschiedenis en wat is de impact ervan op de samenstelling van een stad? Hoe vertalen sociale relaties zich in ideologische constructies?

Door de interventies in de stad worden bestaande denkbeelden doorprikt. De stad is dus het speelveld van de kunstenaar. Op bepaalde locaties fungeert de stad als decor voor fictieve personages, op andere treedt ze zelf als protagonist naar voren. Waarheid en fictie zijn daarbij niet altijd te onderscheiden.

Het resultaat is een open perspectief op een stad, en eventueel nieuwe blikken op wat vertrouwd was. Net zoals een stad transformeert onder invloed van haar inwoners en bezoekers, veranderen ook de bewoners door de stad die ze ervaren. Ze geven invulling aan wat burgerschap kan zijn voor een stad-in-wording. Met ALIAS speculeert Netwerk Aalst mee over mogelijke toekomstvormen.

Kunstenaars

Bianca Baldi
Play-White 2019

Omar A. Chowdhury
Augustijn 2019

Lucile Desamory
MESSAGES 2019
VU DE L’EXTÉRIEUR 2019

Ieva Epnere
Es mãc?ju danci vest 2018

Ghislaine Leung
VIOLETS 3 2019
Gecureerd door Alicja Melzacka

Virginia Lupu
Failproof Witch 2019
I.s.m. Mihaela Minca
Holy Sun I’m Not Raising Up the Wind From the Earth, But I’m Raising Your Circle Onto My Head And Your Rays Into My Eyelashes 2019
Gecureerd door Anca Rujoiu

Wendy Morris
Travelogue of the Wandering Womb, her Fantastic Encounters and Curious Utterings 2019

Daniela Ortiz
The Empire of Law 2019
I.s.m. Laurens Dhaenens

Ria Pacquée
Le mien, le tien, le sien 2019

Tai Shani
DC: Semiramis 2019

28.09.2019-01.12.2019