tentoonstelling

Alle Programma

Balancing Acts

Günbike Erdemir, Diego Herman, Shen Özdemir, Souhaila Maalem, Brahim Tall, Fatemeh Towhidloo, Diane Marie Uwase   

De tentoonstelling Balancing Acts brengt zeven kunstenaarspraktijken samen die de rol van werk in de samenleving onder de loep nemen. Met video’s, schilderijen en installaties belichten ze telkens verschillende aspecten van werk: van emotionele en huishoudelijke taken tot vrije tijd, sekswerk en folklore.  

De titel Balancing Acts verwijst naar het delicate evenwicht tussen werk, welzijn, maatschappelijke verwachtingen en inclusiviteit. Het laat zien hoe balans geen staat is, maar een inspanning, en hoe kunstenaars onophoudelijk moeten jongleren met al deze aspecten in hun leven en werk.  

Door uiteenlopende stemmen en ervaringen te presenteren, wil de tentoonstelling begrip en solidariteit bevorderen, en pleiten voor een mildere en rechtvaardigere samenleving. Ze benadrukt het belang van acceptatie in alle facetten van werk die ons leven en onze gemeenschappen vormgeven.  

Balancing Acts is het eindpunt van een twee jaar lang samenwerken met de kunstenaars die deelnamen aan POC POC, het mentorprogramma van The Constant Now, opgericht door Magali Elali. De tentoonstelling is collaboratief en ontwikkelingsgericht van aard: de kunstenaars nemen de ruimte om hun perspectief op werk, ontwikkeling en hun plaats binnen de kunstwereld te verkennen, te bevragen en te uiten.  

15.06.2024-08.09.2024

Kunstenaars