tentoonstelling

Alle Programma

Balancing Acts

Günbike Erdemir, Diego Herman, Shen Özdemir, Souhaïla Maalem, Brahim Tall, Fatemeh Towhidloo, Diane Marie Uwase   

De tentoonstelling Balancing Acts brengt zeven kunstenaars samen die de rol van werk in de samenleving onder de loep nemen. Ze belichten telkens verschillende aspecten van werk: van emotionele en huishoudelijke taken tot vrije tijd, sekswerk en folklore.  

De titel Balancing Acts verwijst naar het delicate evenwicht tussen werk, welzijn, maatschappelijke verwachtingen en inclusiviteit. Het laat zien hoe balans geen vaste staat is, maar een constante inspanning, waar kunstenaars onophoudelijk moeten jongleren met deze elementen in hun leven en werk.  

Door ruimte te geven aan verschillende stemmen en ervaringen, bevordert de tentoonstelling begrip en solidariteit en pleit ze voor een mildere en rechtvaardigere samenleving. De tentoonstelling benadrukt het belang van acceptatie in alle facetten van werk die ons leven en onze gemeenschappen vormgeven.  

Balancing Acts is het eindpunt van een twee jaar durende samenwerking met de kunstenaars die deelnamen aan POC POC, het mentorprogramma van The Constant Now, opgericht door Magali Elali. De tentoonstelling is collaboratief en ontwikkelingsgericht van aard: de kunstenaars nemen de ruimte om hun perspectief op werk, ontwikkeling en hun plaats binnen de kunstwereld te verwoorden, verkennen en te bevragen. Deze editie van POC POC werd ondersteund door de Vlaamse overheid, en vanuit het ontwikkelingsprogramma van Kunsthal Gent in 2023-2024, en Vlaanderen. Mentors zijn: Danielle Van Zuijlen, Sorana Munsya, en Joachim Naudts.

 

15.06.2024-08.09.2024

tickets

Kunstenaars