tentoonstelling

Alle Programma

Karel Breugelmans

Constructies 1990 - 2015

Opening + voorstelling publicatie 03.10.2015 20:00.

Deze tentoonstelling wordt opgezet naar aanleiding van de realisatie en het verschijnen van de monografische publicatie KAREL BREUGELMANS, CONSTRUCTIES 1990-2015, die terugblikt op het oeuvre van de kunstenaar over de voorbije twintig jaar. Een combinatie van nieuw en bestaand werk zal een heldere inkijk bieden in de beeldtaal van een kunstenaar, die een coherent en standvastig oeuvre ontwikkelde op het grensvlak tussen architectuur, beeldende kunst, reguliere arbeid en utopie.

Publicatie met teksten van:
– Bart De Baere, directeur M HKA, Antwerpen, voorwoord
– Luk Lambrecht, kunstcriticus en curator Museumcultuur Strombeek/Gent
– Christoph Tannert, directeur Künstlerhaus Bethanien, Berlijn
Grafische vormgeving: Gestalte
Met de steun van galerie Transit, Netwerk en De Vlaamse Gemeenschap.

‘Het is immers opmerkelijk dat een coherent oeuvre ontstaat vanuit de niet aan de kunstwereld gelieerde beroepsactiviteit van een regulier werkende kunstenaar die hiermee meteen zijn artistieke autonomie veilig stelde, behield en uitbreidde. Het overbruggen van het harde, concrete labeur in een aannemingsbedrijf met het vrij-associatieve wegdromen, richting kunst én utopie, is meer dan een relevante tussen-positie die in casu van Karel Breugelmans kunst oplevert die in het formele vaarwater laveert van het modernisme.’ (Luk Lambrecht)

Galerie Transit toont gelijktijdig het werk Constructie XXIV, van 11.10 tot 15.11.2015 te zien op de Zandpoortvest in Mechelen, met een opening op zondag 11.10.2015 om 15:00. De galerie biedt voor de gelegenheid een beperkte reeks gouaches en tekeningen van de kunstenaar aan tegen een uitzonderlijke prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

##zaaltekst:Article:158##

04.10.2015-15.11.2015