tentoonstelling

Alle Programma

Sarah & Charles

An Unbelievable Truth

opening ZA 05.12.2015 20:00.

In de internationaal reizende solotentoonstelling An Unbelievable Truth (eerder bij Nest Den Haag te zien onder de titel: Moving a brick through water) tonen Sarah & Charles werk van de voorbije twee jaar. Herinterpretatie van beelden en beeldtaal ‘an sich’ staan centraal in de tentoonstelling en komen aan de hand van verhaal, fictie en mise-en-scene in de verschillende werken aan bod.

Waar ze in hun solotentoonstelling in Z33 (2013) het gehele scenografische kluwen benutten om de toeschouwer mee te nemen in hun fictionele web, slagen ze er in Netwerk in om diezelfde thematiek samen te ballen in op zichzelf staande werken. Samen vormen zij een intrigerende totaalinstallatie. Opnieuw doet het werk van het duo meer vragen rijzen dan dat het antwoorden biedt, maar de toeschouwer die zich overgeeft aan het spel van illusie dat gespeeld wordt, komt niet berooid thuis.

Bakstenen die geen bakstenen zijn, een schilderij dat geen schilderij is, klankbeschrijvingen die beelden oproepen… De tentoonstelling presenteert een uiteenlopend oeuvre van sculpturen tot prints en filmisch werk.
In hun kortfilm, A day will come my future will be your past, die een hoofdrol krijgt in de tentoonstelling, tast het kunstenaarsduo de grenzen af van narratieve structuren en storytelling, met veel aandacht voor onderwerp en vorm. Het is een voortdurend heen en weer geslinger tussen creatie en subversie van illusies. De film gaat over leven en de herinnering eraan, over verwachtingen en ontgoochelingen. Het contrast tussen uitvoering en concept verschijnt in een spel tussen wat zich voor- en achter de scene afspeelt.

Dit “doorprikken van de vierde wand” is een constante in het werk van Sarah & Charles, steeds mooi verpakt door het toegankelijke, sprookjesachtige gehalte van hun beeldtaal.

De tentoonstelling Moving a brick through water in NEST, Den Haag: van 20.09 tot 01.11.2015, werd gekoppeld aan de tentoonstelling in Netwerk in het kader van een coproductionele samenwerking van het Vlaams-Nederlands initiatief Beste Buren.

De nieuwe film kwam er met de steun van VAF – Vlaams Audiovisueel Fonds, werd geproduceerd door O.c.a.m en Untitled Production, en gecoproduceerd door Vooruit, BUDA en Netwerk.

 

06.12.2015-06.03.2016

Kunstenaars

kunstenaar

Sarah & Charles