Stop Motion Animaties gebaseerd op Iep! van Joke Van Leeuwen

Workshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, met animatiekunstenaar Esther Rosa (i.s.m. Utopia Aalst)

Speciaal voor Club Ritual, zijn er 2 animatieworkshops van Rekker i.s.m. Utopia en animatiekunstenaar Esther Rosa. Workshops ‘Beeldspringen’ voor kinderen tussen 8 en 12 jaar gebaseerd op het boek Iep! waarin de illustraties van Esther Roza aan het dansen worden gebracht.

Iep! gaat over overgangsfases, wanneer je tussen twee rollen in zweeft, en over rituelen die deze overgangen vergemakkelijken; een thema waar de auteur vaak mee speelt. Ook het thema van onze heropening.

Zaterdag 23.03.2024  9:30–12:00
Bij Utopia, zaal Pupillen

Zondag 24.03.2024  11:00–13:00
Bij Studio Rekker in NW (op het 2e verdiep van de pakhuizen bij NW).

Inschrijven is noodzakelijk. De plaatsjes zijn beperkt tot 16 deelnemers.

Geen plek meer in de workshops? Geen nood! Tijdens Club Ritual voorziet Studio REKKER 2 installaties die jong en oud uitnodigen tot experimenteren met de basistechnieken van animatiefilm. Beide installaties zijn vrij te gebruiken. Er staan Play Stop Motion stations in Lokaal Dendy en Stop Motion Boxen in de studio van Rekker op het 2e verdiep van de pakhuizen.

Esther Roza is studeerde recent af aan het KASK & Conservatorium bij animatie. Ze heeft een liefde voor kunst, cultuur en literatuur. Van jongs af aan houdt ze in het bijzonder enorm van schrijfster Joke van Leeuwen. In haar afstudeerjaar aan de kunstacademie schreef ze haar scriptie rond Van Leeuwen: een uiteenzetting van het thema liminaliteit in haar werk. Liminaliteit draait om overgangsfases, wanneer je tussen twee rollen in zweeft, en over rituelen die deze overgangen vergemakkelijken; een thema waar Joke van Leeuwen vaak (wellicht onbewust) mee speelt.

23.03.2024 09:00—12:00