Hit The Road

Netwerk Aalst verbouwt

Netwerk Aalst gaat verbouwen. Afscheid nemen van het gebouw zoals het nu is, doen we in stijl. Een muur staat alvast te wachten om neergehaald te worden! ECTV Architecten komt langs om de nieuwe plannen uit de doeken te doen. Bekijk de laatste film in onze filmzaal voor we tijdelijk ons scherm in het VTI opzetten. Kom klinken op de toekomst. En zo veel meer!

Ondertussen zoeken we ideeën over hoe we samen er een thuis van kunnen maken. Denk, schets of werk mee aan de toekomst van Netwerk Aalst.

DOORLOPEND

Jury tentoonstelling DKO: Keramiek en installatie beeldhouwkunst
REKSTATION: experimenteer met animatiefilm op de mobiele REKKER stopmotion installatie
Grime: transformeer in je favoriete dier

13u – HIT THE ROAD

Beginnen doen we met een film van Panah Panahi, waarin dierbare herinneringen aan het verleden worden afgewisseld met angsten voor de onbekende en onzekere toekomst. Hoe kan je afscheid nemen?
Tickets (vrije bijdrage) >

14u – 17u – VITRINE

Podcastmaker Julie Weyne verzamelde verhalen over objecten gelinkt aan inwoners van Rechteroever in Aalst. Objecten met een bijzondere betekenis, waar een verhaal of een anekdote aan vast hangt. Ben jij ook zo benieuwd naar deze verhalen? Maak een wandeling door de wijk en laat je verrassen door creatieve intermezzo’s en een gratis ijsje. Of neem plaats in de luisterhoek.

15u – ECTV ARCHITECTEN

ECTV Architecten vertelt meer over de specifieke verbouwplannen van Netwerk Aalst. Dankzij het architectenbureau van Els Claessens en Tania Vandenbussche zal Netwerk er volgend jaar helemaal anders uitzien: we worden zichtbaarder, toegankelijker en duurzamer. Daarnaast krijgen we een nieuw onthaal, een vernieuwde filmzaal, een gezelliger café, en nog veel meer!

16u – JUAN PABLO PLAZAS

The building is a body and it needs some bodybuilding, while the floors can be referred to as stories because of their storage potential. (Het gebouw is een lichaam en het heeft wat bodybuilding nodig, terwijl de verdiepingen verhalen zijn vanwege hun opslagmogelijkheden.)

Kunstenaar Juan Pablo Plazas neemt je met zijn performance mee achter de schermen van Netwerk Aalst. Hij leidt je doorheen de ruimtes die je als gewone bezoeker niet te zien krijgt. Deze ruimtes zijn toevallig deze die tijdens de verbouwing het meest veranderen. Na de verbouwingen zijn ze niets meer dan een verhaal. Hij geeft ze nieuwe verhalen en onthult enkele van de verhalen die als geruchten in de muren leven.

16u – 18u – Sloop de muren

Help mee bij onze afbraakwerken en leef je met een sloophamer in de hand uit op een muur van Netwerk Aalst.

16u – 19u – REKKER

REKKER is een organisatie die kinderen en jongeren meeneemt op audiovisueel avontuur doorheen stopmotion films. De films van een aantal kinderen worden – na een korte presentatie van de regisseurs zelf – vertoond in onze cinemazaal.

17u – Smuljungle op bezoek

Mindfulness in de natuur, een zero waste picknick en een fietstocht, ook Smuljungle viert op 25 juni feest. Ze willen van Sint-Job de lekkerste plek maken in Aalst en eindigen hun feestelijkheden bij ons.

18u – Schuif mee aan tafel

Samen met onze buren maken we een prachtige tafel vol met lekkers. We luisteren en kijken ook samen rond om te achterhalen wat er juist nodig is om van Netwerk Aalst een echte thuis te maken voor iedereen.

18u – 20u – Spektrum Dj’s

20u – 20u45 – Gisèle unplugged

20u45 – 22u – Brad Pet

22u – 02u – Spektrum Dj’s

 

25.06.2022 13:00