Miks Mitrēvics + Kristīne Kursiša / Michèle Matyn / Orphan Fairytale

+ voorstelling posture editions N°7

opening
Miks Mitrēvics + Kristīne Kursiša Let me google that for you.

Miks Mitrēvics maakt installaties met alledaagse gebruiksvoorwerpen en natuurlijke elementen (zoals planten, takken, water, daglicht en reflecties…). Hij werkt sinds 2003 op onregelmatige basis samen met kunstenaar Kristīne Kursiša.

voorstelling / performance
posture editions N°7
Michèle Matyn Arrows of Thought

Voor deze editie bewerkte Michèle Matyn polaroids die ze maakte tijdens desolate tochten in Frankrijk, Macedonië en Griekenland. De kunstenaar heeft niet de intentie het landschap te registreren, maar geleid door de verbeelding en het onbekende zoomt ze in op de natuur zoals die aan haar verschijnt, geladen met emotionele energie. De mysterieuze, droomachtige beelden van bomen, bergen en stenen die ontstaan tijdens een bijna ritueel proces zijn bovenal picturaal en poëtisch. Ze getuigen van een nagenoeg animistisch ‘verbond’ van Matyn met de natuur: de velden hebben ogen en de bossen oren, zoals in het werk van de middeleeuwse kunstenaar Hieronymus Bosch.

De polaroids, vierkant en herkenbaar aan hun bijna fletse tinten, technisch imperfect en onderhevig aan de toevallige automatismen van de camera, werden samengesteld tot een compositie. Deze werd als poster van 80 × 120 cm handmatig bijgesneden tot ‘kimono’ en zit opgevouwen in de omslag van de A4-publicatie. De tekst – een gedicht van Saskia De Coster – werd speciaal voor deze editie geschreven.

Op de presentatie van het boek brengt Michèle Matyn een performance waarin het lange gedicht als een soort bezwering wordt voorgedragen en waarin de poster op diverse manieren zal worden ingezet: als ‘schietroos’, als papieren sculptuur, als print op de kostuums van de performers…

concert
Orphan Fairytale

Welkom in de wonderlijke wereld van Orphan Fairytale, de muzikale toverfee uit Antwerpen. Orphan Fairytale, alter ego van Eva Van Deuren (cfr Maskesmachine), creëert met zelf in elkaar geknutselde elektronica, speelgoedinstrumenten, tapeloops en kleine keyboards een feeërieke, mystieke en hypnotiserende klankwereld. Een combinatie van minimalisme, new age, psychedelica en repeterende klanken. De hoes van haar recentste plaat Comets Come Alive werd ontworpen door kunstenares Michèle Matyn.

20:00 opening tentoonstelling Miks Mitrēvics + Kristīne Kursisa
pakhuis +2 +3
20:30 voorstelling posture editions N°7 + drankje
pakhuis +2
20:50 performance Michèle Matyn
pakhuis +2
21:30 Concert Orphan Fairytale
Netwerk Zaal

Posture Editions N° 7
Formaat 21 × 30cm
16 blz. + poster 80 × 120 cm
Met een gedicht van Saskia De Coster (Nederlands / Engels)
ISBN 9789491262074

www.posture-editions.com

17.01.2014

kunstenaar

Miks Mitrēvics

kunstenaar

Michèle Matyn

Gerelateerd programma

tentoonstelling

18.01-09.03.2014

Miks Mitrēvics + Kristīne Kursiša

Let me google that for you

Let me google that for you

Miks Mitrēvics + Kristīne Kursiša

Arrows of Thought

Michèle Matyn

tentoonstelling

18.01-09.03.2014

Michèle Matyn

Arrows of Thought