Shifting Territories – Fabulating the domestic landscape

performatief nomadisch project door Every Island en Bebe Books

Op 26 augustus in Aalst en 27 augustus in Brussel vindt “Shifting Territories” plaats, een performatief nomadisch project ontwikkeld door Every Island en Bebe Books. Dit project neemt een standpunt in met betrekking tot huishoudelijke ruimtes en heeft als doel het heersende stigma rond huiselijkheid uit te dagen via een queer benadering. “Shifting Territories” verkent diverse manieren van verbondenheid in vergeten stedelijke ruimtes.

In een dynamische stedelijke omgeving vervagen de grenzen tussen openbare en privéruimtes steeds verder. “Shifting Territories” roept op tot gezamenlijke actie om ons begrip van verbondenheid en ruimte opnieuw te bekijken. Door gebruik te maken van stedelijke natuurlijke ruimtes als bemiddelaar, streeft Bebe Books ernaar de interacties te onderzoeken die onze ervaring van ‘thuis’ vormgeven, via een reeks collectieve workshops en performatieve ervaringen.

Het evenement zal plaatsvinden op twee locaties gedurende twee dagen, namelijk zaterdag in Aalst en zondag in Brussel. Verschuivende Territoria is het resultaat van een gezamenlijk idee en onderneming van Every Island en Bebe Books. De evenementprogrammering is in handen van Bebe Books en het installatieontwerp is verzorgd door Every Island. Hieronder vind je het programma van de dagen, dat gelijk zal zijn voor beide locaties.

Schema

14:00 gezamenlijke opstelling en introductie van het project door Every Island & Bebe Books
15:00 Workshop over glijmiddel door Cee Fulleman
15:30 Claire Stragier
16:15 nog te bevestigen
16:30 Nixie, Eddy & Bobby
17:15 Prutsklub Bloemendrukken
18:00 barbecue en drankjes

Dit project werd mogelijk gemaakt met de steun van Flanders State of the Art, Fédération Wallonie – Bruxelles, Netwerk Aalst, Stad Aalst, Bruxelles Environnement, Marais Wiels, Sew for life en Bloom Zomerbar.

Zaterdag 26 augustus:

Bleekveld 1, 9300 Aalst

 

Zondag 27 augustus:

Avenue Van Volxem 354, 1190 Brussel

26.08.2023 14:00—18:00

kunstenaar

Bebe Books