kunstenaar

Alle Kunstenaars

Bebe Books

Bebe Books is een artistiek collectief dat voortdurend streeft naar experiment en opereert vanuit gedeelde waarden, zoals zorg, vriendschap en meerstemmigheid, binnen het veld van grafisch ontwerp en uitgeven. Door samen te werken, verzetten ze zich tegen de moderne mythe van het individuele genie, zoals omschreven door de bekende schrijfster Ursula K. Le Guin als “het verhaal van de pijl of de speer”.

Traditioneel belichten heldhaftige verhalen een centrale figuur die een krachtig wapen bezit zoals een pijl of speer om uitdagingen te overwinnen. Le Guin bekritiseerde echter deze beperkte vertelstructuur, waarbij ze betoogde dat het juist de waarden van gemeenschap, samenwerking en onderlinge verbondenheid zijn die leiden tot overwinningen.

Naast het feit dat de meerderheid van de Bebe Books zich identificeert als gender-non-conform, gebruiken ze hun creatieve energie en middelen om een context te creëren – of het nu gaat om een boek, een bar, een tempel of een politieke campagne – waarin diverse gemarginaliseerde ervaringen en stemmen worden vertegenwoordigd. Zo identificeren ze zichzelf niet louter als queer, maar ook als een collectief dat inclusief denken vertaalt in de praktijk; iedereen mag er zijn en wordt betrokken.

Voor meer informatie kan je hun website bezoeken: www.bebebooks.be.

 

 

 

 

Shifting Territories – Fabulating the domestic landscape

performatief nomadisch project door Every Island en Bebe Books

residentie

A Room of Bebe’s Own

Een functionele replica van de BebeBooks studio als toevluchtsoord binnen NW

Prutsklub

Maak puffy weapon shields met Bebe Books & Amber Hoogland

Night Live

Party door Bebe Books