SPY SCHOOL

Lezing door Samuel Forsythe

SPY SCHOOL is een reeks lezingen en workshops van de Kroatische theaterregisseur Tea Tupaji?. Na een ontmoeting met Israëlische veiligheidsagenten op de luchthaven van Tel Aviv werd zij gefascineerd door de ondervragingstechnieken en spionagemethodes van geheime diensten.

In Netwerk Aalst zal Tea Tupaji? drie workshops begeleiden waarin ze deze geheime kennis overdraagt aan de deelnemende groepen. Meer info over de workshops staat elders op deze website.

Aansluitend op de drie workshops cureert Tea Tupaji? een reeks lezingen per thema. De thema’s zijn Human Intelligence, Inlichtingendiensten en veiligheid in België en Magic and the Intelligence Agency. De andere lezingen staan elders op deze website.

ZATERDAG 19 MEI: HUMAN INTELLIGENCE – LEZING SAMUEL FORSYTHE

Samuel Forsythe geeft een overzicht van de ontwikkeling van menselijke intelligentie – van de eerste vermeldingen in de Bijbel tot vandaag. Forsythe onderzoekt hoe subjectiviteit is ingezet bij oorlogsvoering, en hoe sociale, politieke en psychologische factoren de praktijken en vaardigheden van human intelligence-officieren door de geschiedenis heen hebben gevormd.

Tegen de achtergrond van de opkomst van technologische intelligentiedisciplines, probeert Samuel Forsythe tijdens deze lezing een antwoord te formuleren op de vraag waarom zelfs nu nog meest waardevolle informatie uit menselijke bronnen komt? Wat maakt de menselijke agent precies onvervangbaar?

*Samuel Forsythe is een onderzoeker in politieke wetenschappen en filosofie, met een achtergrond in schone kunsten en digitale media. Hij is geïnteresseerd in menselijke strategieën voor het oplossen van complexe problemen, creativiteit en vindingrijkheid bij tegenspoed.

Zijn interesses bevinden zich op het raakvlak van intelligentie, veiligheid en internationale geschiedenis, cognitieve wetenschap en epistemologie, de ethiek van wetenschap en technologie en politieke filosofie. Daarnaast heeft Forsythe ook bijkomende belangstelling voor artificiële intelligentie, cybersecurity en blockchaintechnologie.

Praktisch

De lezing begint om 19:30.

Inkom: 5 € (deze prijs is inclusief een bezoek aan de tentoonstellingen in Netwerk Aalst).

Inschrijven via info(at)netwerk-art.be of op 053 70 97 73

19.05.2018 19:30

kunstenaar

Tea Tupajić

Gerelateerd programma

SPY SCHOOL

Eye Spy Film Night

SPY SCHOOL

Lezing Gili en Tea Tupajic

SPY SCHOOL

Lezing door Dr. Erella Grassiani

SPY SCHOOL

Familiefilm plus ontbijt