SPY SCHOOL

Lezing door Dr. Erella Grassiani

Veiligheidsdiensten verzamelen sinds jaar en dag kennis over menselijke psychologie, gedragingen en interacties, met de bedoeling technieken te ontwikkelen om doelgerichter te kunnen communiceren, observeren en misleiden.

Van 2013 tot 2015 onderzocht theaterregisseur Tea Tupajic deze technieken van dichtbij, door samen te werken met de voormalige officieren van de Israëlische inlichtingendiensten. Dit onderzoek vormt de basis van SPY SCHOOL.

In Netwerk Aalst zal Tea Tupaji? drie workshops begeleiden waarin ze deze geheime kennis overdraagt aan de deelnemende groepen. Meer info over de workshops staat elders op deze website.

Aansluitend op de drie workshops cureert Tea Tupaji? een reeks lezingen per thema. De thema’s zijn Human Intelligence, Inlichtingendiensten en veiligheid in België en Magic and the Intelligence Agency. De andere lezingen staan elders op deze website.

woensdag 23 mei: Inlichtingendiensten en veiligheid – lezing Dr. Erella Grassiani

Op woensdag 23 mei spreekt Dr. Erella Grassiani over de invloed van van Israëlische geheime inlichtingendiensten op het veiligheidsbeleid in Westerse landen tegen het opkomend terrorrisme.

Deze lezing sluit aan bij het thema van deze week, dat kijkt naar de opkomst van de inlichtingendiensten en van het veiligheidsparadigma na recente terroristische aanvallen en bedreigingen in ons land en daarbuiten. Doorheen de afgelopen jaren hebben Belgische en Franse regeringen en inlichtingendiensten samengewerkt met agentschappen die de ongelukkige expertise hebben in het reageren op terroristische dreigingen, zoals de Israëlische of Amerikaanse veiligheidsdienst.

Erella Grassiani is antropoloog en werkt als postdoctoraal onderzoeker bij het Centrum voor Stedelijke Studies en de Afdeling Sociale Geografie, Planning en Internationale Ontwikkelingsstudies. Daarnaast is ze docent aan de Afdeling Sociologie en Antropologie, aan de Universiteit van Amsterdam.

Haar onderzoek maakt deel uit van een breder project over privatisering en globalisering van veiligheid en heeft een specifieke focus op Israël / Jeruzalem en veiligheidsmobiliteit (SECURCIT). Haar onderzoek kijkt naar de manier waarop culturele ideeën, technologieën en adviseurs over de hele wereld bewegen.

praktisch

  • De lezing start om 19:30
  • Inkom: 5 € (dit geeft jou ook toegang tot alle tentoonstellingen in Netwerk Aalst)
  • Schrijf je in via info(at)netwerk-art.be of bel naar 053 70 97 73

23.05.2018 19:30

kunstenaar

Tea Tupajić

Gerelateerd programma

SPY SCHOOL

Eye Spy Film Night

SPY SCHOOL

Lezing Gili en Tea Tupajic

SPY SCHOOL

Lezing door Samuel Forsythe

SPY SCHOOL

Familiefilm plus ontbijt