Sunny Side Up 2017

Naar jaarlijkse gewoonte zetten we de zomer in met een warm pakketje kunst en cultuur voor de hele familie! Oude spullen herstellen, kinderplezier, kunst, cocktails en muziek, het is allemaal aanwezig op zaterdag 17 juni tijdens Sunny Side Up in Netwerk.

PROGRAMMA

Zomerbar – Coctails & Good Vibes – doorlopend van 11u tot 22u

Trojan Summer – promo – performance – doorlopend van 15u tot 20u
Het kunstenaarscollectief Sorry biedt eetbare multiples aan zoals smeergeld, gebakken lucht of eenheidsworst. Deze kan men eten in combinatie met de zelgemaakte ijsjes van Sorry.

Repair Café – doorlopend van 11u – 16:30u

Repair Café Aalst herstelt gratis je kapotte spullen en geeft ze zo een tweede leven. Jij brengt iets mee dat stuk is. Bij aankomst schrijf je je in aan het onthaal en wacht je jouw beurt af. Daarna herstel je het item samen met onze deskundige vrijwilligers.
Weet je welk onderdeel stuk is? Breng dan alvast een nieuw mee. Zo gaan we voor meer hergebruik en minder afval!
Let op: na 15u kan je niet meer inschrijven voor een herstelling. Alle inschrijvingen gebeuren ter plaatse.

Dieudonnée – Kinderactiviteit – doorlopend van 14u tot 18u

Dieudonnée is als een beekje, kabbelend tussen de rotsen. Hij roept momenten bij ons op, soms geheimzinnig, soms onbereikbaar, van toen de wereld nog simpel was. Een artistiek begeleider daagt je uit en stapt samen met jou in deze bijzondere wereld.

Waar: Oude Vismijn, recht tegenover Netwerk
Voor wie: kinderen van 3 tot 12 jaar, maar eigenlijk gewoon voor iedereen!
Deze workshop is gratis en vrij toegankelijk.
Voorsmaakje

Maderas – Kinderactiviteit – doorlopend van van 14u tot 18u

Aan Netwerk’s zomerbar ligt een grote stapel houten plankjes, in verschillende formaten, afgewerkt met een grappig rood randje. De kinderen (en ouders) worden uitgenodigd om mee deze stapel te verbouwen vanuit hun verbeelding. Met Maderas van Kamo vzw beland je in een wereld waarin iedereen zich anders gaat gedragen, geluid maakt of zich vrij in zijn dromen beweegt.

Waar: Zomerbar, Netwerk
Voor Wie: kinderen van 3 tot 12 jaar (maar ook ouders, grote broers en zussen mogen meedoen)
Deze workshop is gratis en vrij toegankelijk.

Voorsmaakje

Workshop met Stella Chiweshe – 15u – 16u

Vooraleer de Zimbabwaanse ster Stella Rambisai Chiweshe het podium op kruipt, leert ze enkele kneepjes van het vak in de vorm van de typische stemtraining die gebruikt wordt om de innerlijke stem hoorbaar te maken. Samen met jou oefent ze enkele traditionele liederen in haar eigen taal, het Chizezuru. Naast de traditionele muziek kom je ook heel wat te weten over de Zimambwaanse cultuur.

Waar: Netwerk
Voor wie: Iedereen!
Deze workshop is gratis mits reservering bij Hans@netwerk-art.be

Stella Chiweshe & The Polyversal Souls – Concert – 17u – 18u

De ‘Queen of Mbira music from Zimbabwe’, zoals Stella Rambisai Chiweshe weleens wordt genoemd, is de eerste vrouwelijke kunstenaar die prestige verwierf en erkenning kreeg in de door mannen gedomineerde muziektraditie van Mbira muziek – die bekend staat als de ruggengraat van Zimbabwaanse muziek.

Voorsmaakje

The Polyversals Souls is het meest recente project van voormalig Whitefield Brothers en Poets Of Rhythm-drummer Muggy Whitefield (geboren als: Max Weissenfeldt). Muziek van The Polyversals Souls is een melting pot gaande van Ethiopische melodieën tot west-Afrikaanse polyritmieën; van zacht gefluister tot meedogenloze urban groove aanvallen; alles bij elkaar zijn hun performances een levenslustig 21ste eeuws soul ritueel.

Voorsmaakje

SONS OF MELODY (dj-set) – 18u tot 22u

17.06.2017

Gerelateerd programma