kunstenaar

Alle Kunstenaars

Jean Bernard Koeman

Jean Bernard Koeman (° Boechout, 1964) is beeldend kunstenaar, tentoonstellingsmaker en scenograaf. Tegenwoordig doceert hij aan de Rietveld Academie en de PhDArts van de Universiteit Leiden. Naast beeldend kunstenaar is Koeman als scenograaf betrokken bij het werk van onder anderen Koen Augustijnen (Les Ballets C de la B, Gent) en Abke Haring (Toneelhuis, Antwerpen).

De voorbije jaren bouwde Koeman installaties en architecturale integraties in musea en kunstinstellingen in IJsland, Kosovo, Finland, China, Albanië, Zuid-Korea, Turkije, Zwitserland, Nederland en België. De installaties vinden hun oorsprong in taal en architectuur. Koeman vindt zijn energie en inspiratie in de erfenis van het modernisme, de literatuur, de kunstgeschiedenis en in actuele maatschappelijke vragen. De uitgangspunten van zijn werk duidt hij aan met zelfbenoemde noties als ‘Genuine Fiction’, ‘Syncopated Structures’, ‘Eloquent Parcours’ en ‘Mental Architecture’.

tentoonstelling

14.09-16.11.2014

Netwerk Museum

Andreas Brehmer / Jelle Clarisse / Rik De Boe / Julie Goergen /HAP / Jean Bernard Koeman / Peter Morrens / Kelly Schacht