tekst

The Neighbours

The Neighbours is een werkgroep van kunstenaars, schrijvers, onderzoekers, organisaties en buurtbewoners. Samen met hen volgen we het denken en doen van kunstenaars en collectieven. We nodigen The Neighbours uit om gesprekken te voeren en samen programma te maken. Het project duurt drie jaar, van 2023 tot en met 2025, zodat er voldoende tijd is om het programma af te stemmen op de noden van de omgeving, de kunstwereld en het eigen (artistieke) werk.

The Neighbours volgt in 2023 de artistieke praktijken van Bebe Books (BE), Guy Woueté (CM), Kunstenplatform PLAN B (BE), Olivier Marboeuf (FR), Pauline Curnier Jardin (FR), Saddie Choua (BE, MA).

16/02/2023

The Neighbours kwamen voor het eerst samen op donderdag 16 februari. Ze leerden elkaar en Netwerk Aalst kennen, gingen in gesprek over Vreugde onder leiding van Maureen Duru (The Foodbridge), ontdekten Aalst en passeerden aan de carnavalshallen en Utopia. Daarna volgde een karaokesessie met Bebe Books en werd de avond mooi afgesloten met neighbourly love and dinner.

De deelnemers aan de eerste samenkomst waren Adriana Barçenas, Bebe Books, Björn Van Heddegem, Griserda Soriano, Guy Woueté, Kristina Melikyan, Kunstenplatform PLAN B, Maureen Duru, Melissa Mabesoone, Musto Al Amo, Netwerk Aalst, Olivier Marboeuf, Roger D’Hont, Saddie Choua. Musto Al Amo maakte een videoverslag, bekijk hem hieronder. Kristina Melikyan schreef een artikel dat binnenkort online komt.

16.02.2023