tentoonstelling

Alle Programma

Gerard Herman

Kalisj

Gefascineerd door mens en natuur exploreert Gerard Herman (°1989) als een hedendaagse Livingstone enkele maanden lang het land van Aalst. Hij maakt in zijn eigen onvervalste stijl een natuurstudie van die eigenaardige wereldstad en haar unieke identiteit. Met onbevangen blik gaat hij op verkenningstocht langs de oevers van de Dender over de Bolleweg tot diep in de rauwe rand van het Osbroekpark.

De kunstenaar haalt zijn slag echter niet alleen thuis. Lokale gepassioneerde geesten nemen hem gaandeweg verder op sleeptouw naar onvermoede plekken en curieuze troeven. Uit bevindingen, schetsen, lotgevallen en filmopnames groeit een reeks nieuwe werken in uiteenlopende media en variabele formaten. Installaties, acties, tekeningen en composities met zelfgeknutselde instrumenten rijgen zich aan elkaar in een dynamisch tentoonstellingsgebeuren. Spil en samenhang is het ongebreideld vermogen tot verbeelding van deze vlijtig veelzijdige kunstenaar.

De tentoonstelling werd gerealiseerd in samenwerking met: Bart Backaert, Yann Bronder, Simon Delobel, Jacquy De Pauw, Stijn Grupping en Jan Louies.

Opening ZA 13.09.2014 20:00

14.09.2014-16.11.2014

Gerelateerd programma

Kunstenaars

kunstenaar

Gerard Herman