tentoonstelling

Alle Programma

Occupie Paradit

Alex Cecchetti en Laure Prouvost

“Kom, kom, kom naar het paradijs”, weerklinkt de lokroep van de sirene. Ze is eenzaam en onzichtbaar, ze snakt ze naar liefde en medeleven. De wereld is koud, desolaat en hard. Er is geen ruimte meer, geen tijd. Dus kom, schreeuwt Netwerk Aalst, kom en bezet me. Hier wordt verbeelding realiteit, het dringt binnen in het leven van de kunstenaars én dat van jou.

Occupie Paradit is als een mondspoelmiddel dat je verbeelding wakker schudt, het breekt met conventies en gewoontes en neutraliseert de slechte smaak. We wijden je in in de kleinste en geheimste riten van dit paradijs terwijl slangen je smeken om niet van de appel van kennis te proeven. “Verspil je tijd er niet aan”, zullen ze zeggen, “het plezier van wijn is zo veel beter”.

Alex Cecchetti en Laure Prouvost transformeren de ruimte van Netwerk Aalst in een meeslepende multivocale installatie. Het wordt een plek voor ontdekking en sociale ontmoeting, een fantastisch en bezet paradijs. De kunstenaars leiden je door geheime passages en vreemde oorden waar je verhalen hoort over de kosmos en de liefde. In de Love Bar kan je liefdesdrankjes drinken en voel je de tijd even stilstaan. Een Community of Snakes zal op geregelde tijdstippen het paradijs en zijn vruchten activeren. Bedacht door Alex Cecchetti zorgen ze voor verdoemenis, verwarring en nieuwe inzichten.

Occupie Paradit werd gecureerd door Pieternel Vermoortel en Piet Mertens.

Love Among the Artists

Occupie Paradit biedt onderdak aan Love Among the Artists. Laure Prouvost nodigt voor dit lopende project een aantal kunstenaars uit die het uitgebeelde paradijs belonen en er fantasierijk mee omgaan.
Lees meer >

Laure Prouvost

Laure Prouvost woont en werkt in Monaco en Knokke. Ze maakt video’s, borsten, geluiden, theekopjes, objecten en installaties. Hier volgt een lange lijst aan musea en kunstinstituten: een regel, interessante dingen, een komma, een regel, een lijst van residenties en prijzen die ze won.

Een greep uit haar soloprojecten: Een Diep Blauwe Zee Omringt Je in Venetië, een Wachtkamer met Objecten in Minneapolis, een Museum voor Grootvader in Milaan, een Theekamer voor Grootmoeder in Derry, een Karaoke Kamer in Brussel, een Nieuwe Octopus Inkt Vodka bar voor Gregor in Rotterdam, een Reisagentschap voor een Oom in Frankfurt, een Lobby voor de Liefde tussen de Kunstenaars in Den Haag en Luzern… maar ook theezakjes en natte vloeren.
Lees meer >

Alex Cecchetti

Alex Cecchetti (1977-2014, Terni, Italië) was een kunstenaar, dichter en choreograaf. Zijn werk is niet onder één noemer te vatten en kan beschouwd worden als de kunst van het onvoorstelbare: tactiel en poëtisch, esthetisch and materialistisch.

Cecchetti creëert een omgeving waarin je mentaal en fysisch wordt ondergedompeld. Zo wordt je uitgenodigd om achterwaarts in een tuin te wandelen, in te slapen bij het gezang van een koor diep in de oceaan, of krijg je dansles van stenen en trappen,… Je bent niet langer een gewone toeschouwer, maar maakt deel uit van het werk.

Alex Cecchetti stierf aan een ongekende oorzaak een eerste maal in 2014. Toch blijft hij nieuw werk maken en publiceren.
Lees meer >

Plan je bezoek

De tentoonstelling Occupie Paradit is verlengd en loopt tot zondag 18 oktober 2020 in Netwerk Aalst.

Reserveer je tickets >

Maatregelen voor een veilig bezoek >

Met de steun van

Traudi Messini, Pinus Cembra, Cedrus Libani, Cypress, Agne Bujniak, Lucia Pietroiusti; The Community of Snakes, 3D Wood GmbH, A Tour De Bras (ceramic studio, Paris), Guido De Bruyn and Alain Verleysen, Studio Laure Prouvost (Maud Gyssels, Mia Tamme, Fran Hawker, Dóra Benyó, Jan Van den Bosch, Tom Hallet, Katrijn Van Bree, Ciaràn Wood), Kunstgieterij De Clercq – Ginsberg, Kaatje en Zoon (Stained glass studio), Quartz Céramique Bruxelles, Galerie Nathalie Obadia (Paris and Brussels), Lisson Gallery (London, New York and Shanghai), Guido De Bruyn, Alain Verleysen, and carlier | gebauer (Berlin and Madrid).

08.02.2020-18.10.2020

Kunstenaars

kunstenaar

Alex Cecchetti

kunstenaar

Laure Prouvost