WAKA, Studio for Art, Education, Research and Society

een uitwisseling van ideeën tussen Aalst en Njombé-Penja (Kameroen) over de vraag 'Wat is werk?'

Penja, Tuesday 7 September 2021, 10h28am. ©: Guy Woueté 2021 from the ongoing series "That was today, with tomorrow in mind (Njombé-Penja)"

Guy Woueté werkt momenteel aan de ontwikkeling van WAKA, een kunstenaarsatelier en residentie gevestigd in Njombé-Penja, Kameroen. Dit initiatief functioneert organisch, als een levend organisme, en brengt kunstenaars samen rondom kwesties van arbeid en educatie. Het doel is om een omgeving te creëren waarin we onze levensomstandigheden kunnen begrijpen en veranderen, door middel van de realiteiten die daarop van invloed zijn. Kunst wordt gebruikt als een ruimte voor zelfreflectie en om onze toekomst te bevragen.

Njombé-Penja, vergelijkbaar met Aalst, bruist van leven en activiteit. Het is een levendige gemeenschap vol verhalen: verhalen van alledaagse mensen en kleine gebaren die het leven hier en elders verzorgen. Of we nu in Europa, Afrika, Kameroen, België, Njombé-Penja of Aalst zijn, transit en ballingschap zijn nauw verbonden met werk. Bijna iedereen in Njombé-Penja en Aalst wordt geconfronteerd met de uitdagingen van werk, maar veerkracht wordt dagelijks opgebouwd, zowel hier als daar, met verschillende middelen.

06.10.2023—06.10.2024

kunstenaar

Guy Woueté