concert

Alle Programma

15 jaar Room40

Lawrence English / Rafael Anton Irisarri / John Chantler

Room40, het prestigieuze Australische label bestaat 15 jaar en dat wordt een jaar lang wereldwijd gevierd door aanvoerder Lawrence English, samen met zijn vrienden. In Europa houdt de tour halt in Praag, Londen, Berlijn, Kopenhagen, Basel,… en in Aalst.

English zal worden vergezeld door de modulaire synth-maestro John Chantler en Amerikaans componist Rafael Anton Irisarri. Een ideaal samengaan met de groepstentoonstelling Orkest! in Netwerk.

Lawrence English is als schrijver, componist, geluidskunstenaar en curator van tentoonstellingen een echte multi-media artiest. In zijn compostities focust hij zich op de verborgen geluiden en klanken die niet direct opvallen, of juist heel specifiek van klank zijn. English isoleert deze klanken en geluiden, bewerkt en vergroot ze om ze daarna in een nieuw klankperspectief te plaatsen. Muziek die experimenteel elektronisch is en die zich beweegt tussen drones en musique concrete. Daarnaast werkte Lawrence English samen met muzikanten als David Toop, Scanner, Francesco Lopez en Stephen Vitiello.

Rafael Anton Irisarri is een componist van melancholische werken waarin drone, elektronica, piano en field recordings elkaar kruisen. Tevens kennen we hem als The Sight Below, leverancier van filigraan-techno. Op het Room40 label liet Rafael een nieuw geluid horen op het meesterwerk The Unintentional Sea, een suite met de Salton Sea – een zoutwatermeer dat ontstond door omlegging van de Colorado – als inspiratie. De plaat knispert en kraakt elektronisch over en tussen golvende ambient en natuurlijke klanken van field recording. Irisarri plaatst zijn landschappelijke vergezichten in drones die raakvlakken kennen met Fennesz en ook met de kalmere oorden van Aphex Twin.

John Chantler is een Australische klankkunstenaar/muzikant gevestigd in Londen. Met zijn eigen gemaakte modular synths verkent hij het geluidsspectrum van minimalisme tot psychedelische klanktapijten.

24.01.2015

kunstenaar

Heribert Friedl

Gerelateerd programma

tentoonstelling

18.01-06.03.2015

Heribert Friedl

I am not here, but you know it's me!

Heribert Friedl

I am not here, ut you know it's me!