tentoonstelling

Alle Programma

Heribert Friedl

I am not here, but you know it's me!

Opening ZA 17.01.2015 20:00.

Heribert Friedl concentreert zich op het ontwikkelen van een artistieke praktijk waarin het concept van “non-visuele-objecten” centraal staat. De voorbije jaren legde hij zich voornamelijk toe op het verkennen van de reukzin, de oneindige olfactorische mogelijkheden, in het ontwerpen van interactieve geurinstallaties. Met een arsenaal aan geurstoffen weet hij in minimaal visuele creaties telkens vernuftig in te spelen op het rijkgeschakeerde verbeeldingsvermogen van iedere tentoonstellingsbezoeker.

In I am not here, but you know it’s me zal Heribert Friedl in het Pakhuis enerzijds een installatie op maat uit zijn uitgebreid geurenarchief extraheren, anderzijds zal hij proberen deze geuren te combineren met een portie minimale visuele objecten die de aanwezigheid van de afwezigheid representeren. Hij laat zich daarbij inspireren door de atmosfeer van de post-industriële tentoonstellingsruimtes in Netwerk, de geschiedenis van het gebouw en door de gelijklopende groepstentoonstelling Orkest!, waar de interferentie tussen geluidswerken ook hier een niet-visuele beleving bepaalt.

Heribert Friedl maakt naast installaties, objecten, foto’s en tekeningen, ook stille subtiele muziek, solo of in samenwerking met Bernhard Günter, Dale Lloyd, Will Montgomery en John Norman (Radian). In 2007 stond zijn track Air Is What We Breathe In op de compilatie Airport Symphony – Virtual Terminal van het label Room40. Daarnaast runt hij het NonVisualObjects label. Room40 is op zaterdag 24 januari te gast in Netwerk.

18.01.2015-06.03.2015

Gerelateerd programma

concert

24.01.2015

15 jaar Room40

Lawrence English / Rafael Anton Irisarri / John Chantler

Heribert Friedl

I am not here, ut you know it's me!

Kunstenaars

kunstenaar

Heribert Friedl