DIY Stop Motion animatie

Mobiele Stop Motion installaties voor jong en oud door Studio REKKER

Tijdens Club Ritual is ook Studio REKKER van de partij met 2 installaties die jong en oud uitnodigen tot experimenteren met de basistechnieken van animatiefilm. Beide installaties zijn vrij te gebruiken. Er staan Play Stop Motion stations in Lokaal Dendy en Stop Motion Boxen in de studio van Rekker op het 2e verdiep van de pakhuizen.

 

PLAY STOP MOTION is een mobiele installatie van REKKER die beneden in onze open ruimte Lokaal Dendy zal staan. Leef je uit met botsende ballen, vliegende vogels, ronkende raketten en gekke gezichten, en ontdek al doende de wondere wereld van stop motion animatie. Deze interactieve installatie is geschikt voor alle leeftijden en je hebt geen ervaring nodig om ermee aan de slag te gaan. De filmpjes die je maakt kan je delen via je socials zodat je familie en vrienden kan verbazen met jouw filmtalent.

LOCATIE
NW, Lokaal Dendy (atelier), 0

 

DE STOP MOTION BOX is een mobiele filmset waarmee je zelf animatiefilmpjes kunt maken op een technisch hoogwaardige manier. Illustrator Melvin ontwierp de knotsgekke figuren en decors die je bij de Stop Motion Box krijgt, zodat je direct aan de slag kan om jouw fantasie in film om te zetten. Alles ligt klaar bij Studio Rekker, op de 2e verdieping van de NW Pakhuizen. Een gezonde dosis inspiratie is al wat je nodig hebt.

LOCATIE
NW, Pakhuis +2

23.03.2024 11:00—18:00

24.03.2024 11:00—18:00

Gerelateerd programma

tentoonstelling

22.03-26.05.2024

Ritual in transfigured time

Carlotta Bailly-Borg, Gaëlle Choisne, Maya Deren, Darius Dolatyari-Dolatdoust, Onyeka Igwe, (LA)HORDE, Ula Sickle, Bárbara Wagner & Benjamin de Burca

Prutsklub

Maak puffy weapon shields met Bebe Books & Amber Hoogland

Night Live

Party door Bebe Books

Intergalactic Lovers + Dj-set Barst

een intieme akoestische set op maat van NW vòòr het feest losbarst

workshop

23.03.2024

Stop Motion Animaties gebaseerd op Iep! van Joke Van Leeuwen

Workshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, met animatiekunstenaar Esther Rosa (i.s.m. Utopia Aalst)