kunstenaar

Alle Kunstenaars

Maaike Van den Abbeele

Maaike Van den Abbeele zocht tijdens haar residentie in Netwerk Aalst naar de ideale tuin. Daarvoor bracht ze haar eerste expositie NUIDO ‘de weg van borduren’ in het kader van het tweejarig project ‘leerling-meesterschap’ om het ambacht van machinaal borduren te bewaren. Ze studeerde modeontwerp aan KASK en ging met haar mastercollectie MA_JAPAN naar Amsterdam Fashionweek. Maaike vond inspiratie bij haar eigen Nederlands/Belgische afkomst en bracht in het najaar van 2017 haar nieuwe collectie, MA_ROOTS op de Amsterdam fashionweek. In de herfst reisde ze met deze collectie naar Kuala Lumpur voor de wereldtentoonstelling en in de winter was MA_ROOTS te bezichtigen op de museumnacht in het Mauritshuis in Den Haag.

Vanaf 2018 ontwierp Maaike de kostuums voor verschillende projecten: de Leedberg Opera in het Koninklijk Conservatorium Brussel, de dansvoorstelling van Julie de Brandt (Kunstacademie Aalst), de spektakels van Vredon v.z.w. (Aalst) en maakte een capsule collectie KARMA in samenwerking met Karolien Saerens van resten stof. Maaike heeft de afgelopen jaren mode in vraag gesteld en voelt meer en meer de drang haar werk ook beeldend vorm te geven.

Maaike’s werk wordt gevoed door kunst en haar fotografische herinneringen van op reis en in de dagdagelijkse omgeving. Met de specialisatie in artisanaal borduren identificeert Maaike met textiel, naald & draad.

tentoonstelling

22.05-13.06.2021

NUIDO ‘de weg van borduren’

Maaike Van den Abbeele

Open Studio: Gardens of Netwerk

Lore Bauwens, Claire Stragier, Maxime Vancoillie en Maaike Van den Abbeele

Inhuldiging CAR – PET

Katinka de Jonge, Maaike Van Den Abbeele, Adriana Barcenas, Elien Ronse, Zam Zadeh en vele helpende handen