Broodritueel: The Body of Desire

Drie dagen kneden, verbinden en brood vormen met Annelien Vermeir

Het delen van voedsel staat centraal als een geweldige manier om verbinding te maken, vooral als het gaat om housewarming cadeaus, waarbij brood een geliefde keuze is. Annelien Vermeir, een kunstenaar en bakker, zal met de hulp van onze gasten brood bakken voor Kitchen Stories.

Annelien nodigt je uit om deel te nemen aan het ritueel van het kneden van intenties in het deeg. Dit wordt gevolgd door het breken, snijden, delen, eten en proeven van het brood. Elke stap van het proces moedigt deelnemers aan om bewust te zijn van hun handelingen en gedachten, wat leidt tot gesprekken over voeding die dieper gaan dan alleen eten. Bovendien worden deelnemers aangemoedigd om ingrediënten toe te voegen aan het brood, zoals kruiden, olijven voor hartig brood, of rozijnen, chocolade voor zoet brood (perfect voor een zondags ontbijt).

Tijdens Club Ritual zal Annelien Vermeir haar broodritueel inzetten. Het team van Kitchen Stories, dat bestaat uit een diverse groep mensen die allemaal passioneel met voeding bezig zijn, wordt uitgenodigd om bij te dragen, met beleg en smeersels, soep, of zoete en hartige lekkernijen tijdens het broodbakproces. Op deze manier kunnen we onze gasten iets te eten aanbieden. Smakelijk!

22.03.2024 19:00—20:30

23.03.2024 11:00—19:00

24.03.2024 10:00—14:00

Gerelateerd programma

Proeverij van onze home-made Samanoo

een dessert als afspiegeling van vernieuwing, groei en de lente