Food programme

Kitchen Stories

Koken en eten als verbinding, ritueel en gesprek

Tijdens de renovatie van NW was een van de belangrijke ingrepen het creëren van een centrale plek voor de keuken. De open keuken is een gedeelde ruimte, verbonden met alles wat er in het gebouw en de NW-gemeenschap gebeurt. Bovendien brengt het mensen samen, elk met hun eigen verhaal. 

In onze open keuken wordt er met aandacht en zorg gekookt, maar het gaat verder dan de loutere bereiding van eten. De keuken is ook een gelegenheid om te praten over wat aan dat (samen) eten voorafgaat: de oorsprong van ingrediënten, de verhalen achter recepten, de tradities van samen eten, de rituelen die met koken gepaard gaan, het plezier van een gedeelde maaltijd, maar ook de (precaire) relatie tot de grond, de oogst en biodiversiteit, en de politieke aspecten van voedselproductie, van dierenrechten tot de impact van conflict op lokale ecosystemen. 

Met Kitchen Stories laten we verschillende mensen en initiatieven aan het fornuis én aan het woord. Kitchen Stories is een programma gewijd aan de keuken van NW en aan haar verbindende karakter, in samenwerking met kunstenaars, vrijwilligers en organisaties zoals Annelien Vermeir, DiversPlus & Diva’s, Adriana Barcenas & Friends, Mama Bolingo & Friends, Smuljungle, ProVeg en Refu-Interim. We werken uitsluitend met vegetarische producten die lokaal en seizoensgebonden zijn, met dank aan bioboerderij De Loods en  CSA De Hoezekouter.

Je kunt tijdens evenementen aanschuiven voor een heerlijke maaltijd, tegen een eerlijke prijs. De opbrengst komt ten goede aan de werking van Kitchen Stories. Alle partners die onze honger stillen, willen niets liever dan het verhaal van Kitchen Stories voortzetten. Zo kun je deelnemen aan het ritueel van het brood maken of eenvoudigweg genieten van huisgemaakte lekkernijen!

LOCATIE
NW, Lokaal Dendy (keuken en café), 0

Swinguerra

25.05.2024

Kitchen Stories

Swinguerra Editie

Broodritueel: The Body of Desire

Drie dagen kneden, verbinden en brood vormen met Annelien Vermeir

Proeverij van onze home-made Samanoo

een dessert als afspiegeling van vernieuwing, groei en de lente