Film Focus

Swinguerra

samengesteld door Bárbara Wagner & Benjamin de Burca

Met een achtergrond in zowel journalistiek als kunst vormen Bárbara Wagner & Benjamin de Burca sinds 2013 een duo. Hun eerste film, Faz Que Vai (set to go – 2015), speelt een centrale rol in de huidige tentoonstelling Ritual in Transfigured Time en vormt het begin van een veelzijdig oeuvre. Hierin omarmen ze de waarden van volkscultuur in de ruimste zin van het woord en belichten ze het potentieel ervan om mensen te verenigen, gemeenschappen te versterken en sociale verandering te stimuleren.

Op zaterdag 25 mei ontvangen we Wagner & de Burca voor een filmfocus. Dit is de eerste retrospectieve presentatie in ons land van het duo, bekend van hun vertegenwoordiging van het Braziliaanse paviljoen op de Biënnale van Venetië in 2019. Via vier programma’s plaatsen ze hun iconische werk naast dat van Berenice Mendes en Lu Rufalco, Bob Quinn, Aloysio Raulino, en Bram Van Splunteren.

Bram Van Splunteren komt eveneens naar Aalst om zijn gelauwerde hiphop documentaire Big Fun In The Big Town (1986) te tonen, die hij samen met Marcel Vanthilt maakte. De film werd door de lezers van The Guardian verkozen tot een van de 10 meest iconische muziekdocumentaires ooit gemaakt, vol lof gerecenseerd door The New York Times en bekroond met vier sterren door Rolling Stone Magazine.

Hiermee gepaard gaat een nieuwe editie van Kitchen Stories. Voor de gelegenheid laten we de lokale Latijns-Amerikaanse gemeenschap aan het fornuis én aan het woord. We sluiten af met hiphop-tunes door local heroes Ārusuto en Foresight. 

RISE

Programma 4 - in de aanwezigheid van Bram Van Splunteren

18:00-21:00

Latin-American Food

Kitchen Stories

Swinguerra Edition

22:00

DJ-set Club Ritual

Swinguerra

DJ-set

hiphop-tunes door local heroes Ārusuto + Foresight