De feestdagen in Cinema Netwerk Aalst

Ook tijdens de kerstvakantie toont Cinema Netwerk Aalst op dinsdag en vrijdag de beste films. Met overdag een familiefilm voor de allerkleinsten en ‘s avonds straffe filmklassiekers gekozen door vrijwilliger en filmfreak Steven Claessens. Tip: Geef een filmticket cadeau en geniet samen met je liefde, familie en vrienden!

familiefilmS

De film start telkens om 14u en om 16u.

YUKU EN DE HIMALAYABLOEM – 27/12 & 30/12

Film van Arnaud Demuynck en Rémi Durin. Met de stemmen van Bent Van Looy, Gloria Monserez, Tine Embrechts, Lucas Van den Eynde, Lotte Villays en Ben Segers. 5+

Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

ERNEST & CÉLESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND – 3/01 & 6/01

Film van Jean-Christophe Roger & Julien Chheng. 4+

Ernest en Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.

filmklassiekers

Netwerk Aalst vrijwilliger en filmfreak Steven Claessens verwent je tijdens de feestdagen met vier filmavonden om duimen en vingers af te likken. De film start telkens om 20u.

THE SCI-FI SOUNDTRACK + INTERSTELLAR – 27/12

The Sci-Fi Soundtrack, muzikale lezing van Robin Broos en Interstellar, film van Christopher Nolan.

De vijf noten uit het thema waarmee de aardse wetenschappers communiceren met het buitenaardse leven in Close Encounters of the Third Kind. Of de verontrustende en beklijvende soundtrack die Mica Levi creëerde voor Under the Skin. Ook in sciencefictionfilms maakt muziek vaak het verschil. 120 jaar na Le voyage dans la lune duikt filmjournalist Robin Broos in de soundtracks die het genre typeren.

Na de lezing draaien we Christopher Nolan’s Interstellar: de film waarvoor componist Hans Zimmer naar de kerk trekt. Interstellar vertelt het verhaal van een groep onderzoekers die gebruikmaken van een pas ontdekt ‘wormgat’. Hiermee ontsnappen ze aan de beperkingen van de ruimtevaart en overmeesteren ze de oneindige afstanden van een interstellaire reis…

STEVEN STELT VOOR: HUGO – 30/12

Film van Martin Scorsese. Met inleiding door Steven Claessens.

Parijs, de jaren dertig. Het weesjongetje Hugo Cabret zorgt ervoor dat de stationsklok op tijd blijft lopen, maar moet zich wel verstoppen voor de wrede stationsinspecteur. Hugo heeft zijn vrijheid hard nodig om het mysterie op te lossen dat zijn overleden vader hem achterliet: een automaton. Wanneer het Hugo lukt om deze mechanische pop aan de praat te krijgen, brengt hem dat samen met zijn vriendinnetje Isabelle op het spoor van het best bewaarde geheim uit de filmgeschiedenis…

THE LAST DUEL – 3/01

Film van Ridley Scot. Met Jodie Comer, Adam Driver, Matt Damon, Ben Affleck.

Frankrijk, 14de eeuw. Wanneer ridder Jean de Carrouges terugkeert van een veldtocht beweert zijn vrouw Marguerite dat Jacques Le Gris haar verkracht heeft. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk waardoor een duel onvermijdelijk is. Haar beschuldiging brengt ook haar eigen leven in gevaar, want de uitslag van een duel wordt gezien als Gods manier om te onthullen wie de waarheid sprak.

YESTERDAY – 6/01

Film van Danny Boyle. Met Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, Ed Sheeran. Geen Driekoningen zonder Driekoningentaart in ons café. Zeker proeven, want wie een boon heeft krijgt een cadeaubon voor Cinema Netwerk Aalst.

Na een vreemd voorval is Jack de enige in heel de wereld die zich The Beatles nog herinnert. Zowel de bandleden als hun iconische muziek zijn volledig gewist uit het geheugen van de gehele mensheid. Jack probeert al jaren tevergeefs door te breken als singer-songwriter. Nu hij als enige kan putten uit het rijke repertoire van The Beatles verandert alles. Door zijn succes dreigt hij wel Ellie – die hem al jarenlang trouw steunt – te verliezen.

27.12.2022

30.12.2022

03.01.2023

06.01.2023